Tarife Elena Mocanu

Serviciu
Durată
Preț
Consiliere psihologică / Psihoterapie
45 min
200 lei
Abonament ședințe psihologie
10 ședințe
1900 lei
Evaluare clinică
45 min
300 lei
Stabilire profil personalitate
45 min
300 lei
Consiliere parentală și consilierea familiei în cazul adopției
45 min
300 lei
Evaluare/ consiliere în situații de abuz, traumă, accident, divorț
45 min
300 lei
Evaluare cognitivă pentru vârstnici
45 min
200 lei
Psihoterapie de cuplu
45 min
300 lei
Întocmire raport
oră
250 lei
Aplicare test
-
400 lei
Aplicare MMPI 2
-
400 lei
Emitere aviz psihologic
-
200 lei

Tarife Anca Bilba

Serviciu
Durată
Preț
Evaluare clinică
45 min
400 lei
Întocmire raport
oră
250 lei
Consult psihologic
45 min
300 lei
Emitere aviz psihologic
200 lei
În funcție de cazuistică e posibil să fie nevoie de mai multe ședințe pentru o evaluare clinică în vederea  întocmirea unui raport de expertiză psihologică.

Întrebări frecvente

Ce este psihoterapia?

Psihoterapia poate fi definită ca fiind tratamentul tulburărilor emoţionale, de comportament sau de personalitate, bazat în principal pe relaţia care se formează între psihoterapeut şi pe interacţiunea verbală şi nonverbală dintre aceştia. Urmărește să te ajute să identifici și să înțelegi modurile disfuncționale de a gândi, a simți și a te comporta și să determine moduri mai productive și satisfacatoare de a gandi, simți și acționa.

De ce să apelez la un psiholog?

Un psiholog are pregătirea necesară pentru a te îndruma către o evoluție. Un psiholog te va însoți în călătoria ta de autocunoaștere fiind întotdeauna obiectiv. În procesul terapeutic, pacientul conștientizează anumite aspecte referitoare la sine, aspecte pe care în alte circumstanțe nu le-ar fi descoperit, face niste asocieri pe care, altfel nu ar fi știut să le facă, cu scopul de a-și îmbunătăți întreaga viață.

În cât timp se văd rezultatele?

Acest timp variază de la caz la caz în funcție de specificul problemei, al persoanei, al motivției pentru schimbare.

Care este diferența dintre pshiholog și psihiatru?

Psihologul și psihiatrul sunt doi specialiști care se ocupă de același domeniu: suferința psihică a omului, dar au formări diferite: psihologul este absolventul facultății de psihologie, psihiatrul este absolventul facultății de medicină, deci competențele lor sunt diferite și au moduri de abordare diferite. Psihiatrul este medic și evaluează și trateaza suferința psihică administrând tratamentul medicamentos necesar, ocupându-se prepondernt de patologia psihiatrică gravă, tratând boala.

Psihologul este specialistul care tratează omul aflat în dificultate, investigand cu ajutorul instrumentelor psihologice, aspectele ce țin de procesele psihice și mecanismele implicate. Iar forma de intervenție și terapie este una conversațională.

De unde știu dacă terapia a avut succes sau nu?

Încă de la începutul ședințelor de terapie, împreună cu psihologul tău stabiliți obiectivele întâlnirilor. În felul acesta, poți evalua singur dacă ai devenit mai puțin depresiv, anxios, agresiv.

O primă reușită, care apare după o anumită perioada de timp, este atunci cand realizezi că nu mai faci aceleași greșeli.

Ce se întâmplă în prima ședință?

Primul lucru pe care îl face este desigur să ne cunoaştem și să discutăm despre motivele care te-au adus la cabinet. Este important să stabilim ce îţi doreşti să obţii, ce obiective ai şi ce efort eşti dispus să depui pentru a depăşi impasul în care te afli.